Máte potíže s předčasnou ejakulací? Frenuloplastika Vám může pomoci

urologie-lekar.png

Stává se Vám při pohlavním styku často, že dochází k předčasnému vyvrcholení? Pociťujete bolesti při pohlavním styku? Problémem může být zkrácená uzdička penisu. S řešením těchto obtíží pomáhají v urologickém centru jednodenní péče brandýské nemocnice. Oproti jiným urologickým pracovištím je tu výhodou minimální doba čekání na zákrok i komfort zázemí jednoho pracoviště.

12.3.2024 00:03

Zkrácená uzdička penisu je běžným problémem, který může výrazně znepříjemnit potěšení mužů z intimních chvil se svou partnerkou. Předčasnou ejakulaci, potíže při erekci nebo bolesti při pohlavním styku nechce zažívat nikdo. Řešením může být frenuloplastika, která se provádí z funkčních, ale i estetických důvodů.

Frenuloplastika.png

V čem spočívá frenuloplastika?

Frenuloplastika je rychlý chirurgický zákrok, který se zaměřuje na potíže zkrácené uzdičky na penisu. Ta propojuje předkožku s penisem v oblasti žaludu a přispívá k jejímu snadnému přetahování. Frenuloplastika také zamezuje krvavým poraněním v oblasti uzdičky penisu. Samotná operace včetně přípravy trvá přibližně 15 minut v lokální anestezii, kdy se uzdička příčně protne a podélně sešije. Tím dochází k jejímu prodloužení. Chirurgické prodloužení také esteticky řeší zakřivení penisu během erekce.

P_S54262.jpg

Jak prodloužení uzdičky penisu probíhá?

Zvažuje-li pacient zákrok bez předchozí konzultace se specialistou nebo má již doporučení od ošetřujícího urologa, objednává se on-line na první konzultaci k zákroku. Při první návštěvě projde urologický specialista jeho anamnézu, vysvětlí postup zákroku a dohodne přesný termín. „Pokud se pacient sám rozhodne nebo je mu indikován některý z urologických zákroků, je u nás výhodou velká úspora času. Pacient nemusí navštěvovat různá zdravotnická zařízení, protože celý proces zákroku včetně interního předoperačního vyšetření, samotné operace a pooperační kontroly proběhne v jeden den na jednom místě," uvádí MUDr. Romana Richterová, MBA, vedoucí urologického centra jednodenní péče brandýské nemocnice a pokračuje:

„Na samotný zákrok objednáváme v řádu dvou až tří týdnů, což je oproti jiným pracovištím nesrovnatelně kratší doba," dodává MUDr. Romana Richterová, MBA.

Po ukončení zákroku odpočívá pacient na komfortním lůžkové oddělení urologické jednodenní péče a po kontrole ošetřujícím lékařem odchází ještě tentýž den domů.

Jaká je rekonvalescence po operaci zkrácené uzdičky?

Rekonvalescence není po tomto zákroku příliš dlouhá. Maximálně tři dny po operaci mohou pacienti cítit mírný otok penisu. Po tuto dobu je dobré aplikovat v místě zákroku antibakteriální mast. V celém týdnu po zákroku doporučujeme omezit výraznou fyzickou námahu, koupání v bazénech či návštěvu sauny. Plná funkčnost penisu se při dodržování odborných rad navrací většinou do dvou týdnů.

Urologické centrum jednodenní péče pro muže a ženy bylo otevřeno koncem roku 2023 a zaměřuje se na provádění vybraných chirurgických zákroků bez nutnosti hospitalizace v oblasti intimních partií. Kromě frenuloplastiky jsou jimi například obřízka, vasektomie (pro případ ochrany mužů před nechtěným početím či intolerance hormonální antikoncepce u partnerky), meatoplastika (řešení častých infekcí močových cest či zúžení močové trubice), operace hydrokély (zákrok tzv. vodní kýly v oblasti varlete) a další.