Aktuality

Vrací se vám bolesti zad či kloubů nebo řešíte záněty šlach? Vyzkoušejte laserovou terapii

25.04.2024

Chronické bolesti zad, tenisový loket, bolesti kloubů či záněty šlach se mohou opakovaně ozývat nebo dlouhodobě trápit každého z nás v jakémkoli věku. Často jsou natolik omezující, že negativně ovlivňují náš běžný program v práci i ve volném čase. Pro léčbu těchto obtíží nabízí brandýská nemocnice moderní a účinný vysokovýkonový laser v novém pavilonu rehabilitace.

Celý článek

Potřebujete CT vyšetření a na nejbližších pracovištích jsou přístroje na týdny dopředu plné? Nečekejte, objednejte se u nás

18.04.2024

Krátká čekací doba na CT vyšetření může být u diagnostiky řady onemocnění klíčová. Zejména u onkologických onemocnění, cévních chorob či zánětů je třeba jednat rychle. Mnoho lidí přitom neví, že vyšetření CT není vázané na konkrétní pracoviště. S platnou lékařskou žádankou může brandýská nemocnice provést pacientovi CT z kteréhokoliv koutu České republiky, i přestože mu vyšetření bylo původně doporučeno na jiném pracovišti. Termín si zařídíte jednoduše on-line.

Celý článek

Duben patří Světovému dni zdraví - nezanedbávate preventivní prohlídky?

07.04.2024

Světový den zdraví se každoročně slaví 7. dubna, kdy také vznikla Světová zdravotnická organizace (WHO). Tento den je připomenutím, že zdraví není samozřejmost a je třeba neustále pracovat na jeho zlepšování a utužování. Co můžeme udělat pro své zdraví? Kromě dodržování zdravého životního stylu je správnou cestou prevence, kterou by neměl zanedbávat nikdo z nás. Na které preventivní prohlídky například myslet?

Celý článek

Máte dlouhodobě problém s inkontinencí po porodu? Vyzkoušejte cílené posilování pánevního dna

27.03.2024

Inkontinence neboli nechtěný únik moči je v průběhu těhotenství i v prvních týdnech po porodu zcela běžným problémem téměř každé ženy. Potíže s oslabeným pánevním dnem však samy od sebe neodezní. Pokud bojujete s inkontinencí po porodu déle než tři měsíce, obraťte se na odborníka o možnostech vhodné léčby. Jedním z vysoce účinných řešení pro intenzivní posílení pánevního dna je speciální křeslo Emsella s výsledky zlepšení již po prvních sezeních.

Celý článek

Máte bolesti po artroskopii kolene? Nezanedbávejte rehabilitaci

18.03.2024

Artroskopie kolenního kloubu se využívá k diagnostice a léčbě poranění kolenního kloubu. Absolvovali jste operaci a po pár týdnech cítíte stále bolest? Může to být běžnou součástí rekonvalescence. Důležité je v rehabilitacích nepolevit a docházet na odborné konzultace, aby nedošlo k opětovnému zranění. Na co všechno se artroskopie využívá a jak dlouho po ní rehabilitovat?

Celý článek

Máte potíže s předčasnou ejakulací? Frenuloplastika Vám může pomoci

12.03.2024

Stává se Vám při pohlavním styku často, že dochází k předčasnému vyvrcholení? Pociťujete bolesti při pohlavním styku? Problémem může být zkrácená uzdička penisu. S řešením těchto obtíží pomáhají v urologickém centru jednodenní péče brandýské nemocnice. Oproti jiným urologickým pracovištím je tu výhodou minimální doba čekání na zákrok i komfort zázemí jednoho pracoviště.

Celý článek