Vrací se vám bolesti zad či kloubů nebo řešíte záněty šlach? Vyzkoušejte laserovou terapii

Vysokovykonovy Laser - bolest zad.png

Chronické bolesti zad, tenisový loket, bolesti kloubů či záněty šlach se mohou opakovaně ozývat nebo dlouhodobě trápit každého z nás v jakémkoli věku. Často jsou natolik omezující, že negativně ovlivňují náš běžný program v práci i ve volném čase. Pro léčbu těchto obtíží nabízí brandýská nemocnice moderní a účinný vysokovýkonový laser v novém pavilonu rehabilitace.

25.4.2024 00:04

Laser - detail.PNG

 

Co je vysokovýkonový laser?

Vysokovýkonový laser se skenerem využívá laserového světla k urychlení hojení zranění a zmírnění akutní i dlouhodobé bolesti. Funguje na základě vyšší intenzity laserového záření a hloubkového proniknutí ke tkáním (až 12 cm), kde ovlivní bolestivé místo bez jakéhokoli poškození kůže. Přesně cílený aplikátor tak dokáže působit na konkrétní místo s vysokou dávkou a rovnoměrným rozložením energie. Jde o účinnou a bezbolestnou léčbu bez jakýchkoli vedlejších účinků.

S jakými obtížemi lze absolvovat tuto terapii?

Laserová terapie je výbornou volbou pro léčbu sportovních zranění, například natržení nebo natažení šlach, skokanského kolene či tenisového lokte a také pro hojení jizev po operativních zákrocích i v případě špatně zhojených starých jizev. Pomáhá u akutních i dlouhotrvajících bolestí pohybového aparátu – u bolestivých stavů páteře, kloubů a šlach, u patních ostruh nebo bolestí Achillových šlach. Doporučuje se i u chronických zánětů dutin. Léčba vysokovýkonovým laserem je vhodná i pro obnovení plicních funkcí a úlevu obtíží po těžkém průběhu covidu.

tenisovy loket.png

Jaké jsou účinky laserové terapie?

V rámci rehabilitace jde o inovativní léčbu s jednoduchou aplikací. Laserová terapie se především zaměřuje na tlumení bolestí a zánětů, urychluje hojení a intenzivně prohřívá bolestivé místo v hloubce tkáně. „Laserové záření má několik účinků, které pozitivně působí na regeneraci tkáně. Paprsky laseru vyvolávají v tkáních biochemické reakce, které urychlují metabolismus a podporují lepší hojení i utlumení bolesti. Prohřátí tkání zase napomáhá krevní cirkulaci, díky níž se tkáně rychleji zbavují odpadních látek a aktivují imunitní systém. Podle závažnosti a charakteru obtíží doporučíme délku terapie. Na začátku doporučujeme absolvovat pět terapií, které trvají přibližně 15 minut,“ upřesňuje MUDr. Ludmila Jiráčková, vedoucí lékařka rehabilitačního oddělení brandýské nemocnice.

Na laserovou terapii se lze objednat telefonicky na čísle 326 746 608 v ordinačních hodinách rehabilitačního oddělení. Je nutné mít doporučení odborných lékařů, například z ortopedie, chirurgie nebo interní či plicní ambulance. Oddělení se nachází v nově zrekonstruovaném pavilonu brandýské nemocnice a poskytuje rehabilitační a fyzioterapeutickou péči pro dospělé i děti.  Další informace najdete na stránkách rehabilitačního oddělení.